Proč šijeme kalhotky z přírodních materiálů

kalhotky z prirodnich materialu

Často přemýšlíme nad tím co jíme, jakou používáme kosmetiku. Chceme, aby bylo vše přírodní, zdravé a co nejvíce ekologické. A co spodní prádlo? To by nemělo být zdravé, přírodní? 

Přitom právě spodní prádlo se nám dostane doslova pod kůži. Dotýká se našich intimních partií a působí na náš organismus. Každý gynekolog vám potvrdí, že umělé a málo prodyšné spodní kalhotky mohou způsobit přemnožení kvasinek a jiných druhů bakterií. 

Vhodný materiál pro kalhotky je prodyšný a co možná nejvíce přírodní ( bavlna, viskóza, bambusová viskóza). 

Po porodu nebo gynekologickém zákroku bývá záměrně gynekology doporučeno, co nejvíce “větrat” a nosit kalhotky z přírodních materiálů. 

Kromě materiálu je důležitý i střih. Musíte se v něm cítit dobře a pohodlně. Nic vás nesmí tlačit. Je třeba si vybrat takové prádlo, abychom se vyhnuli odření či podráždění. 

Kromě výběru materiálu a střihu je důležité i praní. Kalhotky bychom měli prát v šetrném pracím prášku bez velkého množství aviváže. Nedávat je do sušičky, aby se nesrazily a nepopraskaly gumičky. 

U našeho spodního prádla se snažíme o slušivé a pohodlné střihy. Klínek šijeme i u bavlněného prádla z bambusové viskózy, která je více prodyšná než bavlněný úplet. Ať se vám krásně naše prádlo nosí :-).