Jak si vybrat správně legíny?

Legíny Jak ale najít ty pravé

Ráda byste si vybrala nové legíny? Ale už se příliš neorientujete ve střizích a materiálech? Nabízíme vám pár praktických rad, které vám s výběrem pomohou. 

Jiné legíny si vezmete na doma, jiné na ven nebo na cvičení. Je třeba si nejprve uvědomit, co od legín u různých příležitostí očekáváte. 

U legín na doma je důležitý hlavně komfort. Máme je na sobě několik hodin. Nechceme, aby nás dřely v pase, chceme aby byly z příjemného materiálu. Chceme se v nich cítit jako v pokojíčku. Pohodlnější bývají legíny s nápletem v pase a z přírodních materiálů. My do našich legíny všíváme tenkou pruženku, aby legíny v pase lépe seděly. Obecně totiž platí, že legíny s nápletem mají tendenci sjíždět a v pase nedrží. Legíny na doma nemusí být z materiálu s vyšší gramáží. Stačí tenčí bavlněný úplet nebo úplet z bambusové viskózy.

Legíny na cvičení, by měly být trochu volnější, aby nebránily pohybu. Pokud se vám ve švech legíny roztahují, že pomalu vidíte nitě, určitě to není to pravé.
Vhodnější jsou legíny s nápletem v pase, které jsou pohodlnější. Legíny by neměly mít v rozkroku klasicky sešité švy do kříže, ale všitý kosočtverec. Legíny vám tak více vydrží a v rozkroku se neroztrhnou. Nejlepší jsou tenčí a prodyšné přírodní nebo funkční materiály. 

Legíny na parádu musí perfektně sedět. Vhodnější jsou legíny s nápletem se silnější pruženkou v pase nebo klasické bez nápletu s všitou pruženkou. U těchto legín budete mít jistotu, že vám nebudou sjíždět a nebudete si je muset co deset kroků povytahovat nahoru. Vhodnější jsou legíny s větší gramáží. Více hřejí a neproznačuje se přes ně tolik prádlo. 

V chladnějších měsících určitě užijete i zateplené legíny. Ty naše jsou z bavlněné počesané teplákoviny. Je třeba počítat s tím, že tyto legíny jsou méně elastické. Pokud jste na rozhraní velikostí, je lepší si brát tedy spíš větší velikost. Dolní nohavice z toho důvodu nejsou u kotníků úplně obepnuté. Legíny mají z vnitřní strany jemný chloupek, což jim dodává na hřejivosti a pocitu pohodlí. 

Doufáme, že jsme vám při výběru aspoň trošku pomohli. 

Vaše NiceBelly